Ονομα ΈργουΤοποθεσίαΧρονολόγιαΤύποςΚατάστασηΕπιφάνεια
4 Κατοικίες στη ΜύκονοΜύκονος2020ΚατοικίαΣε εξέλιξη80 τ.μ.

Το συγκεκριμένο έργο καθορίστηκε από το έντονο ανάγλυφο της περιοχής μελέτης και τα τοπικά αρχιτεκτονικά χαρακτηριστικά του νησιού. Αρχικό ζητούμενο ήταν ο σχεδιασμός 4 κατοικιών ίσης κατανομής.

Λόγω της κλίσης του οικοπέδου οι κατοικίες διαμορφώθηκαν σε δύο επίπεδα ακολουθώντας όμως τη γραμμή του εδάφους έχοντας την κύρια πρόσβαση στο επίπεδο του δρόμου δίνοντας την αίσθηση ισόγειου κτίσματος προσαρμοσμένο στο περιβάλλον.

Στην α’ στάθμη (επίπεδο δρόμου) τοποθετήθηκαν οι χώροι διημέρευσης και στη β’ στάθμη οι χώροι των υπνοδωματίων. Οι κατοικίες χωρίζονται ανα δύο με μία μάζα νερού που δημιουργεί οπτικό και λειτουργικό όριο των κάθετων ιδιοκτησιών. Στο όριο των ιδιοκτησιών επιλέγεται να τοποθετηθεί η κατακόρυφη κίνηση των δύο δίδυμων κατοικιών ενώ οι εσωτερικές όψεις αλλά και οι όψεις του πυρήνα της κατακόρυφης κίνησης έχουν αναφορά στα σχέδια των τοπικών περιστερώνων σε μία σύγχρονη απόδοση. Οι όγκοι διατηρούνται «καθαροί» όπως επιτάσσει η τοπική αρχιτεκτονική «γλώσσα», τα ανοίγματα τηρούν τις συνήθεις – απαιτούμενες αναλογίες και τα υλικά συμπληρώνουν τη συνομιλία με το περιβάλλον. Οι επιφάνειες των δωμάτων των δύο κατοικιών διαμορφώνονται σε εκτατικού – ημιεντατικού τύπου φυτεμένα δώματα συμβάλλοντας στη βελτίωση του μικροκλίματος και στην αισθητική αναβάθμιση.