Ονομα ΈργουΤοποθεσίαΧρονολόγιαΤύποςΚατάστασηΕπιφάνεια
LOFT 105Μασταμπάς Ηράκλειο Κρήτης2019Επαγγελματική ΣτέγηΣε εξέλιξη120 τ.μ.

Στόχος αυτής της μελέτης ήταν η διαμόρφωση του διαμερίσματος αξιοποιώντας το σύνολο του χώρου και το μεγάλο ύψος του μετατρέποντάς το σε ένα σύγχρονο, «ανοιχτό» τύπου loft διαμέρισμα.

Η πρόσβαση γίνεται από το ενδιάμεσο επίπεδο του κεντρικού κλιμακοστασίου, όπου με την   ανάβαση γίνεται και η αποκάλυψη όλου του ενιαίου χώρου του διαμερίσματος.

Η α’ στάθμη αποτελείται από τους κοινόχρηστους χώρους οι οποίοι είναι ενοποιημένοι σε σχεδίαση ανοιχτής κάτοψης και με χώρο διπλού ύψους, προσανατολισμένοι προς το νότο, στον πυρήνα βρίσκονται οι βοηθητικοί χώροι και οι χώροι κατακόρυφων κινήσεων (κλίμακα εισόδου και κλίμακα πρόσβασης στον εσωτερικό εξώστη) ενώ στο βορρά τοποθετούνται τα  δευτερεύοντα υπνοδωμάτια.Η διαμπερότητα του διπλού προσανατολισμού Βορρά – Νότου διατηρείται μέσω του διαδρόμου επικοινωνίας του ενιαίου με τα υπνοδωμάτια. Ο εσωτερικός εξοπλισμός σχεδιάστηκε αφήνοντας οπτικές φυγές χωρίς συμπαγή χωρίσματα και αυστηρή οπτική οριοθέτηση (διαχωριστικό διαδρόμου και υπνοδωματίου παταριού). Στο πατάρι οργανώνεται το κύριο υπνοδωμάτιο του διαμερίσματος το οποίο ρέει προς τον ενιαίο χώρο της α’ στάθμης μέσω του διπλού ύψους. Στην ίδια στάθμη διαμορφώνεται λουτρό και ιματιοθήκη. Τα υλικά που επιλέγονται είναι αδρά, με κυρίαρχο στοιχείο του χώρου το χυτό υλικό της πατητής τσιμεντοκονίας σε δάπεδο και τοίχο προκειμένου να τονιστεί η ενιαία σχεδίαση και η οπτική συνέχεια του χώρου.